lørdag, juli 13, 2024

Hvordan søke i Notearkivet og fysisk arkiv på Musikkhuset

Hvordan søke i Notearkivet, Repertoar og fysisk arkiv på Musikkhuset

For å søke i disse arkivene benyttes søkefeltet i Google disk/drive. All tekst som står på notene kan søkes etter. Det søkes både i notene som er digitalisert og det som ligger i det gamle papirarkivet.

Det gjøres slik:

 1. Skriv inn det du søker etter i søkefeltet – her med eksempel “nestico”
 1. Har du en egen Google disk må/bør søkefeltet begrenses  – gjør det ved å bruke “Avansert søk” eller klikke på de tre små linjene til høyre i søkefeltet. Det gir følgende mulighet
 1. Når du har fått opp resultatet, kan du markere en av filene som stemmer med det du søker etter. Da vil du se nederst i det neste bildet, hvilken mappe denne noten ligger på. Du kan så velge mappen og gå direkte dit.
 1. Som du ser av søket på forrige bilde ble det også treff i PapirArkivet. For å søke i papirarkivet må du åpne filen “PapirArkiv Musikkhuset” (en excel fil).
 1. Det kan søkes i excel filen ved å bruke filterfunksjonene på feltene
 • Tittel
 • Komponist
 • Arrangør 
 • Kategori 
 • Fra (er en kobling til hva dette er fra)
 • Nummer (det er arkivnummertet i det fysisk arkivet – som man henter noten fra) 
 1. Søk så i søkefeltet som vist under – merk også at “Merk alle” og “Tøm” er nyttige her. Flere elementer kan søkes på og du får opp de alternativene som er mulig. Under er “nestico” benyttet igjen.  
 1. Søkeresultatet gir dette bildet:

Ved å bruke resultat i “Nummer” feltet bør du finne det fysiske notesettet på f.eks. “GRØNN 207” i det arkivskapet som innehar “GRØNN 207”. 

Når dette nummeret skal deles ut / benyttes bør det digitalisere og derved gjøres tilgjengelig via det digitale notearkivet. 

2024-03-22

Magne Glittum