onsdag, mai 22, 2024

Om korpset

Halsen Ungdomskorps ble stiftet høsten 1931 og har siden dette vokst til å bli et velkjent innslag innen publikumsvennlig underholdningsmusikk i Larvik og omegn. Korpset prøver stadig nye musikalske sjangere for å få utfordringer og noe å strekke seg etter.

Vi har hatt konserter i Bølgen Kulturhus, Sliperiet kultursenter, Munken kino, Bøkeskogens friluftsscene, Tjølling Kirke, Larvik Kirke og ikke minst Østre Halsen kirke. I tillegg har vi hatt opptredener en rekke steder i Larvik kommune og på Østre Halsen spesielt.

Av artister vi har hatt med oss opp igjennom årene kan vi nevne: Knut Marius Djupvik, Odd René Andersen, Majken Christiansen, Elizabeth Andreassen, Thor Endresen, Anders Gjønnes, Maria Merethe Trøen, Camilla Trøen, Ole Børud, Nils Mathisen og Sondre Bratland for å nevne noen. I tillegg har korpset en filosofi å bidra til å slippe til unge talenter som solister ved passende anledninger.

Halsen Ungdomskorps teller rundt 50 medlemmer. Vi er en sosial og humørfylt gjeng, som setter det sosiale aspektet like høyt som det musikalske. Vår filosofi er å spille musikk for folk flest, og være en positiv og sprudlende bidragsyter i kulturlivet i Larvik og omegn. Et publikum som trives er vår beste inspirasjonskilde. Slik ønsker vi å være Larviks ledende underholdingskorps.

Om du har lyst til å være en del av denne gjengen så er det bare å børste støvet av instrumentet og bli med, her er det plass til alle. Vi har øvelser i korpsets eget hus – Musikkhuset på Østre Halsen – torsdager kl. 18:30.

Vår dirigent og musikalske leder er Christopher Westgård Røedvang.

Vår besetning er pr. april 2023:

10 Trompeter / Kornetter

2 Bariton

6 Tromboner

3 Waldhorn

2 Tuba

10 Saxofoner

7 Klarinetter

5 Fløyter

6 Slagverk