lørdag, juli 13, 2024
Ukategorisert

Halsen Ungdomskorps arver hus verdt over tre millioner kroner

John Hansen døde for en del år siden og hadde da vært medlem i Halsen Ungdomskorps i mer enn 50 år. Da hans danskfødte kone døde i sommer, etterlot hun seg et testament. Søndag er det visning på deres hus i Mellomhagen. Hele salgssummen går til korpset han elsket å være en del av. En rekke veldedige organisasjoner arver i tillegg betydelige beløp.

– Dette er så fantastisk og så gledelig at det ikke er til å forstå. Tenk å få en testamentarisk gave som er verdt om lag tre millioner kroner. Huset til John og kona Inge har ligget ute for salg en stund. Søndag er det visning. Prisantydningen er 3,2 millioner kroner. Omtrent alt dette går direkte inn på korpskontoen til Halsen Ungdomskorps. Innholdet i testamentet har vært kjent en stund, og korpsets 55 medlemmer er selvfølgelig overveldet, fortelle korpsets leder gjennom 25 år, Rolf Henrik Johnsen.

John og Inge Hansen hadde ingen livsarvinger i Norge.


Æresmedlem: John Hansen da han ble utnevnt til æresmedlem i Halsen Uk. Bildet henger i Musikkhuset.

 


Huset: Det er dette huset i Mellomhagen 24 som Halsen Ungdomskorps arver etter John og Inge Hansen. Prisantydningen er på 3,2 millioner kroner. Det er visning på eiendommen i ettermiddag. Foto: Per Marvin Tennum

John og Inge Hansen var to fantastiske mennesker. De levde et stille liv, uten familie. For dem begge var miljøet rundt Halsen Ungdomskorps viktig. John Hansen var en ekte halsing, sønn av Halsens legendariske frisør, Ragnvald Hansen, og han hadde vært medlem siden 50-tallet. Etter 40 år som medlem ble trompeteren utnevnt til æresmedlem. Kona Inge var i svært mange år knyttet til damegruppa i korpset. Vi har enormt mye å takke dem for. For deres livslange innsats for korpset, og nå for den fantastiske pengegaven vi har mottatt, sier Rolf Henrik Johnsen.


For Halsen Ungdomskorps betyr selvfølgelig gaven på om lag tre millioner kroner svært mye. Korpset har mange utgifter, ikke minst til å vedlikeholde Musikkhuset fra 1890. Foto: Per Marvin Tennum

Det er advokat og eiendomsmegler Ola Leinæs som har hatt ansvaret for å formulere testamentet etter ekteparet fra Mellomhagen.

– Det er fantastisk å oppleve mennesker som er så opptatt av veldedighet og det arbeidet som gjøres i de frivillige organisasjonene. Det var Inge Hansen som arvet alt etter sin mann. Og det var hun som fikk satt opp et testamentet. Både hun og mannen var opptatt av det nære og de velgjørende. Og de var spesielt opptatt av korpsdriften på Østre Halsen. Først og fremst tenkte de på rekrutteringen, at korpsmiljøet skulle leve videre. Det er dette som preger testamentet, sier Ola Leinæs.

For Halsen Ungdomskorps betyr selvfølgelig gaven på om lag tre millioner kroner svært mye. Korpset har mange utgifter, ikke minst til å vedlikeholde Musikkhuset fra 1890. De store vinduene er like gamle som huset. Det har lenge vært behov for å skifte dem ut. Også innvendig bærer mye preg av at huset er drevet av frivillighet. Nå får vi anledning til å gi Musikkhuset den ansiktsløftningen det fortjener. Musikkhuset er lokalt forankret på Østre Halsen og brukes av svært mange, sier Rolf Henrik Johnsen.

Artikkelen er hentet fra ØP, på op.no.