søndag, juni 23, 2024
Ukategorisert

Rolf Henrik tar nok et år som leder i HUK!

Årsmøte – korpssesongen 2020

 

Halsen Ungdomskorps gjennomførte årsmøte for 2020 fredag 5. mars. Dessverre lot årsmøte seg ikke gjennomføres tradisjonen tro på Musikkhuset, Østre Halsen. Møtet ble gjennomført digitalt, via Teams.

Årsberetningen viser et år som vil gå inn i historiebøkene Avlyste øvelser og opptredener var det som preget året. Vi startet sesongen godt og hadde mange fine øvelser før en brå nedstenging av landet i mars fikk konsekvenser for våre øvelser. Korpset startet så smått opp igjen med øvelser i midten av mai og vi fikk på uniformen 17. mai og spilte to små konserter. Vi fikk også i løpet av sommeren avholdt 4 nærmiljøkonserten og en promenadekonsert på Larvik torg. Etter sommerferien ble igjen øvelser og konserter innstilt fra midten av oktober. Korpset fikk avholdt 22 ordinære øvelser, mot 38 året før. Gjennomsnittet for frammøte lår på 36 musikere, mot 41 i 2019.

Pr 1.1.2021 hadde korpset 48 aktive medlemmer og 17 æresmedlemmer.

Vi er et av få korps i Norge som har eget hus, Musikkhuset. Under nedstengningen i høst fikk huset en skikkelig oppussing med bonede gulv og maling både utvendig og innvendig. Musikkhuset blir  leid ut på fast basis til andre korps og Haugtussa leikaring. I tillegg har damegruppen til Østre Halsen Skolekorps og vår egen damegruppe sine møter på Musikkhuset. Vi har et tilbygg som Ellis duo benytter som sitt eget øvelselokale.

Korpset har en stabil medlemsmasse og disse stiller positivt opp i de mange verv som korpset har. Et samarbeid og involvering fra alle medlemmer bidrar til et godt samhold for å oppfylle korpsets felles målsetning. Som et svært godt eksempel ble Rolf Henrik Johnsen nok en gang gjenvalgt som leder, denne gangen for 30. gang. Han ble første gang valgt som leder i sesongen 1987/1988 og har styrt korpset med en god og stø hånd nesten alle år etter det. Han er en ildsjel, en god ambassadør og har lagt ned utallige timer for korpset.

Vi fikk ikke utdelt blomster og hederstegn på dette årsmøtet. Men ved neste gjensyn vil følgende få hederstegn. 10 år: Jo Espen Abrahamsen, Heidi Ekenes Eriksen, Thomas Nyquist og Monica Berg Mortensen. 25 år: Anders Olav Håkestad. 30 år: Svein Arne Gusland 30 år.

Korpset ble stiftet høsten 1931 og er i år 90 år Dette skulle feires med en konsert i Sliperiet den 13. mars. Denne jubileumskonserten er dessverre avlyst. Vi håper og tror vi kan gjennomføre konserten i Storsalen Bølgen, søndag 24. oktober 2021.

Vi har nå startet opp torsdagsøvelsene igjen, via Teams. Dette fungerer bra men vi lengter alle til å treffes felles til en god gammeldags, hyggelig og sosial øvelse på Musikkhuset og bli ledet av vår dyktige dirigent Thor Petter Thomsen.