onsdag, mai 22, 2024
Ukategorisert

Stor suksess for Halsen Ungdomskorps i Slovakia

I forbindelse med korpsets 85 års jubileum har korpset helgen 16. – 19. september vært i Bratislava, Slovakias hovedstad. Hovedopptreden ble gjennomført i hovedstedet for Slovakias vinproduksjon –  Pezinok – i forbindelse med årets vinfestival. På avslutningsdagen var mer enn 10000 mennesker tilstede og fikk oppleve HUK i storform foran et meget entusiastisk publikum. Under oppmarsjen som gikk gjennom Pezinoks gater, var det gjentatte klappsalver under hele den 2km lange strekningen. En oppmarsj som vel best kan sammenlignes med det vi kjenner til fra borgertoget på 17. mai. En festival av denne størrelsen har også et profesjonelt konsertprogram alle dager og på søndagens program var HUK  hovedinnslag. Her presenterte korpset et knippe av årets uterepertoar med basis i fengende underholdningsmusikk med hovedvekt på storband og swingmusikk, en sjanger som er korpsets signatur. Sjelden har man opplevd et mer lydhørt publikum som responderte med stående ovasjoner. Korpset med flere solister i egen midte med Fred Ragnar Olsen i spissen, bidro til en flott opplevelse foran et stort publikum. Selvfølgelig ledet dirigent Frank Eliassen det hele på sedvanlig stødig måte. Alt i alt en meget vellykket opptreden i Bratislava for HUK denne helgen. Dette ble også lagt merke til av Norges ambassadør i Slovakia som var tilstede under konserten. En utmerket attest fra ambassaden var også fint å ta med seg hjem denne gangen.

20160918_111911

 

image image