onsdag, mai 22, 2024
Ukategorisert

Vårmønstring med 300 aktive musikere – imponerende i et kjølig vårvær

Fra ØP idag: Den fremmøtte folkemengden på Torget i Larvik trosset regnværet for å få med seg lystig musikk, masjering og uniformer lørdag formiddag.

I likhet med tidligere år samlet Larviks skole- og amatørkorps seg til vårmønstring på Torget lørdag formiddag. Tradisjon tro var det Larviks mest profilerte korpsmann, Odd Terje Lysebo, som var konferansier under Janitsjarringens tradisjonelle mønstring, der rundt 300 musikanter deltok.

− Ikke alle korpsene er like store i dag. Jo færre man er, desto vanskeligere er det å låte bra, men samtlige har gjort en flott innsats i dag. De fortjener all ros og oppmerksomhet, sier konferansieren til ØP i etterkant av mønstringen.

Han er glad for at så mange tok turen for å støtte korpsmusikken i distriktet.

− Jeg synes oppmøtet er strålende sett i sammenheng med været i dag. Det er flott at folk trosser kulden og får med seg dette, sier Lysebo.

Veteranene vant årets «korps-pris»

Paraplyer og marsjerende korps var det mange av i et folkefullt Larvik sentrum lørdag formiddag. Tilsammen var det 16 korps som deltok i innmarsjen på Torget.

Likevel var det et ikke-marsjerende korps som vant årets «korpspris», som ble delt ut i regi av Larvik By.

− Musikerne i dette korpset er det beste beviset på at musikk og musikalsk fellesskap er en livslang hobby, og ganske sikkert også livsforlengende. Korpsprisen 2017 går til Larvik Veterankorps, sa Ole Martin Holthe, leder i Larvik By, under overrekkelsen av den tradisjonsrike prisen.

− Musikk er godt for både kropp og sjel

En rørt Bjarne Jacobsen tok imot blomsterbuketten og pengepremien på vegne av veteranene før han selv tok ordet.

− Det her var virkelig litt av en overraskelse, men desto hyggeligere. Og det er godt å se så mange som er samlet her i dag, sa Jacobsen og speidet ut over et fargerikt, uniformspreget torg.

Korps-veteranen hadde en oppfordring til den fremmøtte ungdommen.

− Fortsett med musikk. Det er godt for både kropp og sjel, og tusen hjertelig takk for denne prisen, sa Jacobsen, før et samlet korps-larvik avsluttet mønstringen med «Ja, vi elsker».